Kat plast ineens in huis waarom?

Kitten voeding - Wat kunt u beter wel en niet geven

kattenvoer
Kitten voeding is erg belangrijk net als bij mensen draagt dit bij aan een goede groei en ontwikkeling waaronder een sterk botten stelsel. Goede voeding zorgt er daarnaast voor dat de vacht van uw kitten mooi glanst. Vaak zit een kitten die goede voeding krijgt lekker in zijn vel en is erg levendig.


Wat maakt kitten voeding goed of slecht?

  • IngrediĆ«nten van hoge kwaliteit  een een goede verteerbaarheid zorgen ervoor dat de ontlasting stevig is.
  • Uw kat vindt het eten smakelijk en valt zijn bakje aan.
  • Vaste samenstelling (goedkope voeders variĆ«ren nogal eens in samenstelling) verminderen de kans op diarree en huidklachten.
  • Zorgt voor voldoende energie afgifte voor uw actieve kitten.
  • Juiste balans in voedingstoffen om nieuwe weefsels op een gezonde manier te laten groeien.

Hoe vaak voer ik mijn kitten per dag?

Onderstaande is een richtlijn die u aan kunt houden:
8-12 weken: 5-6 maaltijden
12-24 weken: 3 maaltijden per dag
> 24 weken: 2 maaltijden per dag

Ons voedingsadvies voor uw kitten:

De voedingen van Hill's staan er om bekend van hoge kwaliteit te zijn. Uiteraard betaald uw iets extra maar dit komt de gezondheid zeker ten goede. Tevens voorkomt u hiermee dure bezoekjes aan de dierenarts. Hieronder 3 producten die wij aanbevelen voor uw kitten.Als uw kitten 12 maanden is kunt u overstappen op volwassen kattenvoer.

Hoeveel eten moet ik  per keer geven?

kat Afhankelijk van het type kitten voeding dat u geeft kunt U het best de hoeveelheid aanhouden die op de verpakking staat vermeld. Maar u kunt desgewenst de hoeveelheid ophogen als u bijvoorbeeld een erg actieve kat heeft die veel energie verbruikt. Net zoals bij mensen worden katten tegenwoordig ook steeds dikker en is er zelfs obesitas kattenvoer op de markt verschenen. Probeer dit zoveel mogelijk te voorkomen. Vooral als u een binnen kat heeft zorg er dan voor dat u het gewicht goed in de gaten houd om problemen te voorkomen.

Tussendoortjes:

katten snoepjes
Iedereen wil zijn kat wel eens verwennen door het geven van wat lekkers. Hier is natuurlijk helemaal niets mis mee, maar geef het liefst geen worst of kaas, hier zitten te veel zouten en vetten in. Er zijn diverse gezonden tussendoortjes die we in ons artikel over katten snoepjes hebben opgenomen.

Hoe merk ik of mijn kitten goede voeding krijgt?

  • Doffe vacht en veel haar uitval
  • Als u overstapt op andere voeding en het dier ineens veel levendiger toont.
  • Dunnen of papperige ontlasting en grotere hoeveelheden.

Drinken

kitten
Uw kitten heeft voldoende vocht nodig om alle processen van groei te ondersteunen. Zorg er dus altijd voor dat er een vers bakje met water klaar voor hem staat. Wilt u uw kat verwennen geef hem dan geen gewone melk hier zit vaak te veel lactose in iets wat katten niet goed kunnen verteren en dus aan de diarree gaan. Je kunt ze wel speciale kattenmelk geven waar vaak geen lactose inzit maar wel andere goede bouwstoffen voor uw kat. Lees mijn artikel over kattenmelk.

Reacties