Kat plast ineens in huis waarom?

kattenbakvulling voor kittens wat zijn de gevaren en waar moet je op letten

kattenbakvulling voor kittens
Bij kattenbakvulling voor kittens zijn er een aantal zaken van belang. Namelijk dat er geen onnatuurlijke producten in zijn verwerkt een biologisch afbreekbare kattenbakvulling is ideaal. Dit is belangrijk omdat kittens net als kleine baby's er een sport van hebben gemaakt om alles in hun mond te stoppen daarbij is kattenbakvulling niet uitgesloten. Tevens is het aan te raden geen klont vormende kattenbakvulling te gebruiken, hierdoor is je kitten nog beter instaat het kattengrit op te eten.

Biologisch
biologische kattenbakvulling

Zoals ik al aangaf is een biologisch afbreekbare kattenbakvulling voor kittens ideaal. Het bevat enkel stoffen die het maag darm kanaal van uw kitten eenvoudig af kan breken. Uiteindelijk geeft dit weer minder rommel aangezien uw kitten minder last van diarree zal hebben. Daarnaast is biologisch afbreekbaar kattenvulling ook een stuk beter voor het milieu twee vliegen in 1 klap.

Niet klonterende kattenbakvulling

Voor volwassen katten kan het geen kwaad om een klont vormende kattenbak vulling te gebruiken, sterker nog ik zou het zelfs aanraden omdat dit soort kattenbakvulling veel makkelijker is schoon te maken aangezien je eenvoudig met een schepje alle boodschapjes tussentijds verwijderd. Hierdoor hoef je de kattenbak ook veel minder vaak schoon te maken.  zoveel mogelijk te beperken

Beste kattenbakvulling voor kittens

kattenbakvulling kittens
"Een aanrader voor iedereen met een kattenbak in huis. Neemt perfect alle geurtjes op en m'n katten vinden het fijn. Nog een voordeel is dat het geen stof afgeeft en dat het niet overal in huis ligt. Al jaren een trouwe fan van dit product!..."

Sanicat Professional Multipet Fine Fresh Kattenbakvulling
Kitten kattenbakvulling
"Net zo goed als andere: "Wat de titel al zegt... om te proberen of de lagere prijs een groot verschil zou maken, deze gekocht. Bevalt prima want ik hoef de bakken niet vaker te verschonen dan met de andere silicaat merken...."
Risico's

Het gevaar voor kittens zit hem in het feit dat kittens nou eenmaal graag van alles in hun mond stoppen. Net als mensen baby's ontdekt een kitten de wereld om hem hern met zijn mond. De meeste kittens snappen na ern aantal keer wel dat de kattenbakkorrels niet om op te eten zijn. Echter er zijn ook kattenbakvullingen die sommige kittens heerlijk vinden er er vrolijk mee doorgaan. Om de gevolgen hiervan zoveel mogelijk te beperken kunt u dus het beste een niet klonterende kattenbakvulling kiezen voor uw kitten. Het gevaarlijkst  is dat ze de eigenschap hebbrn in combinatie met vocht klonten te vormen. Ditzelfde gebeurd in de maag van uw kitten als deze een hapje neemt het komt regelmatig voor dat de kitten geopereerd moet worden om deze klontjes uit de maag te verwijderen. Ern dergelijke operatie kost u al gauw een paar honderd euro.

Tips en Tricks

Heeft u een hardnekkige kattengrit eter dan kunt u experimenteren met verschillende kattengrit varianten bijvoorbeeld op basis van hout snippers. Ook het vervangen van de korrels door kranten snippers werkt meestal wel, nadeel is dan weer dat u deze wat vaker moet verschonen.

Reacties